Gereçler:16 iri mantar
100 gr. jambon
150 gr. yoðurt
50 gr. domatesli, çeþnili veya karabiberli kaþar peyniri
3 yemek kaþýðý mayonez
100 gr. havuç
100 gr. kereviz1 soðan
2 diþ sarmýsak
3 yemek kaþýðý sývý yað
Tuz, karabiber
1/2 tatlý kaþýðý kýrmýzý biber
2 yemek kaþýðý kýyýlmýþ maydanoz
Yapýlýþý:Mantarlarýn kopardýðýnýz saplarýný ince ince kýyýn. Yine ince doðranmýþ kereviz, havuç ve soðaný 2 yemek kaþýðý yaðda kavurun, tuz karabiber serpin. Daha sonra mantar saplarýný, sarmýsak, jambon ve kaþarý ekleyin. Mantarlara fýrçayla sývýyað sürüp içlerine bu karýþýmý yerleþtirin. Sýcak fýrýnda 10-12 dk. piþirin. Yoðurt ve mayonezi karýþtýrýp tuz, karabiber ve kýrmýzý biber ilavesiyle mantarlarýn yanýnda servise sunun.