Author Topic: pandispanya  (Read 4415 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kaybedenler

  • Basrol
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: +0/-0
    • Email
pandispanya
« on: September 15, 2009, 08:10:26 pm »

Pandispanya tarifleri ve yapımı ile ilgili bilgiler
Pandispanya yaparken bilmemiz gerekenler;

yumurtaların oda ısında olması gerekmektedir.
şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır. Yani 2-3 dakika çırpmalıyız.
unlu karışım şekerli karışıma ilave ederken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmeliyiz. Yani mikserin en düşük ayarında ve kısa bir süre karıştırarak diğer malzemeler ile karışmasını sağlamalıyız
kalıbı yağlarken katı yağ kullanmalıyız
sade tariflere kakao ilave edeceksek isek karışımın biraz daha koyu olacağını bilmeliyiz.
pişirme esnasında ilk 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya özen göstermeliyiz.
pandispanyamızda değişik lezzetler denemek için kek karışımına tarçın, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, evde var olan marmelatlarımızdan 1 çorba kaşığı kadar ilave edebiliriz.
Pandispanyalarımızı en az 1 gün önceden hazırlarsak pastamız daha lezzetli olacaktır.
hazırladığınız pandispanyayı streç filme sararak serin bir yerde birkaç gün, buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.
en az 1 gün önceden hazırladığınız pandispanyamızı pasta yaparken kullanırken ara katlarını dilediğimiz malzeme ile iyice nemlendirmeliyiz.


PANDİSPANYA 1

· 4 iri boy yumurta

· 1 su bardağı şeker

· 1 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un

· 3 çorba kaşığı kakao

· 1 paket dr.quetker vanilya

· 6 çorba kaşığı yoğurt

· 1/2 su bardağı sıvı yağı

Yapılışı:

Pandispanyamız için fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta ,şeker ve aromaları birlikte çırpmaya başlayalım. Şekerin iyice erimesi gerekmektedir. Bu sırada yoğurdumuz ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım. Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım.
Kalıbımızı yağlayalım. Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim. yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Soğuduktan sonra tekrar soğuyan fırınımızın içerisinde bir gün bekletelim. Çünkü pandispanyamızı bir gün önceden hazırladık.




sonra bunu ortadan ikiye bolersiniz
içine we etrafına pastacı kreması yada kremşati sürüp cesitli malzemelerile zenginleştirip tuketeblırsınız afiyet olsun