Author Topic: Balýðýn sucuðu ve kebabý da yapýldý  (Read 4253 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kaybedenler

  • Basrol
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: +0/-0
    • Email
Balýðýn sucuðu ve kebabý da yapýldý
« on: September 15, 2009, 07:55:02 pm »
Çanakkale'de bir kadýn aþçý, orkinos balýðýnýn etinden sucuk, kýlýç balýðýndan ise kebap yaptý.

Kentteki bir balýk lokantasýnýn aþçýsý olan Fatoþ Yýldýz, ekonomik sýkýntýlar nedeniyle 1995 yýlýndan bu yana sektörde sürdürdüðü lokanta iþletmeciliðini býrakmak zorunda kaldýðýný söyledi.

Son 4 yýldýr mutfakta görev yapmaya baþladýðýný belirten Yýldýz, ''Bu iþin mutfaðýna zaten yabancý deðildim. Neler yapabilirim, müþterilere neyi, nasýl sunabilirim derken, balýkçýlýðý bilen insanlarýn yanýnda 3 yýl çalýþtým. Ondan sonra 'ben bu iþi yapabilirim' diyerek, mutfakta ustalýða geçtim'' dedi.

''BALIKTAN PASTIRMA, DÖNER, SUCUK VE KEBAP DA YAPILIR''

Fatoþ Yýldýz, çalýþtýðý lokantada yeni bir konsept ortaya koyduklarýný, bu kapsamda balýk çeþitlerinin yaný sýra balýk sucuðu ve kebabýný da müþterilerine sunmaya baþladýklarýný belirterek, þöyle konuþtu:

''Kýrmýzý etle üretilebilen her þey, bana göre balýkla da yapýlabilir. Hafif bir besin maddesi olan balýkta, ete katýlabilen baharatlarý kullanabiliyorsunuz. O zaman etle yapýlabiliyorsa balýktan pastýrma, döner, sucuk ve kebap da yapýlýr. Biz bunu sucukla baþlattýk, herkes tarafýndan çok beðenildi. Daha sonra kebap ürettik. Sucukta orkinos, kebapta ise kýlýç balýðýnýn etini kullanýyorum.''

Lokantanýn iþletmecisi Yýlmaz Taþar ise klasiklerin dýþýna çýkýp, yenilikçi olmanýn insanlara her zaman kazandýrdýðýný savunarak, þöyle devam etti:

''Fatoþ haným, bize balýk sucuðunu önerdi. Ýlk denememizde harika bir tat elde ettik. Ondan sonra seri üretime geçip, müþterilerimize sunmaya baþladýk. Herkesten olumlu tepki geldi. Balýk satýþlarýmýz azaldý, sucuk satýþlarýmýz arttý. Bunun yaný sýra balýk etinden kebap da ürettik. O da çok beðenildi.''

AA