Author Topic: Yemek Tarifleri(Et Yemekleri)  (Read 3429 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kaybedenler

  • Basrol
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: +0/-0
    • Email
Yemek Tarifleri(Et Yemekleri)
« on: September 15, 2009, 07:23:35 pm »
Acý Soslu Sýðýr Bonfile (4 Kiþilik)




MALZEMELER
Her Biri Yaklaþýk 150 gr.lýk 4 Dilim Sýðýr Filetosu
2 Diþ Sarmýsak
100 gr Yeþil Zeytin
1/2 Acý Kýrmýzý Biber
100 gr Çok Küçük Doðranmýþ Domates
1/2 Su Bardaðý Kýrmýzý Þarap
Zeytinyaðý
Tuz


HAZIRLANIÞI
4 çorba kaþýðý zeytinyaðýnda sarmýsaðý öldürün,eti ekleyip,harlý ateþ üstünde iki taraflarý da altýn sarýsý renk alýncaya kadar kýzartýn.Sonra etleri çýkarýn.Ayný yaða irice kýyýlmýþ zeytinleri,domatesi ve ufalanmýþ acý kýrmýzý biberi koyun.
Harlý ateþte 2 dk kadar piþirin.Þarabý katýp buharlaþmasýný bekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun,zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayýn ve bir dakika kadar piþirin.
Filetolarý sýcak servis tabaðýna koyun.Üzerine bir miktar piþme suyundan ilave edin ve hemen servis yapýn.

Kaybedenler

  • Basrol
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: +0/-0
    • Email
Ynt: Yemek Tarifleri(Et Yemekleri)
« Reply #1 on: September 15, 2009, 07:24:07 pm »
Alluciye

MALZEMELER
Kemikli ve biraz yaðlý kuzu veya koyun eti
250 gram köftelik kýyma
250 gram yeþil soðanýn yeþil kýsmý
1 demet maydanoz
yarým kilo yeþil ekþi erik
biraz tuz
1 su bardaði sývý yað

HAZIRLANIÞI
Öncelikle erikleri su ile yumuþayana dek piþirin. Piþtikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayýklayýn diðer taraftan kemikli eti sývý yaðda biraz kavurduktan sonra üzerine etin üzerini örtecek kadar sýcak su ekleyerek etler yumuþayana kadar piþirin.(düdüklü tencerede de piþirebilirsiniz) Bu arada kýymaya az tuz ekleyerek iyice yoðurun ve küçük yuvarlak köfteler yapýn.Bu köfteleri ayrý bir yerde sývý yaðda biraz kavurun. Etler piþince içine köfteleri, erikleri, doðranmýþ yeþil soðanlarý ve biraz tuz atýn ve yarým saat, önce hýzlý daha sonra kaynamaya baþlayýnca da kýsýk ateþde 15-20 dakika piþirin. Piþtikten sonra doðranmýþ maydanozu atýp servis yapýn.

Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir, alluciyenin anlami erik yemeði demektir ve bu yemek pilavla birlikte yenilir.

Kaybedenler

  • Basrol
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: +0/-0
    • Email
Ynt: Yemek Tarifleri(Et Yemekleri)
« Reply #2 on: September 15, 2009, 07:24:35 pm »
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç (2 Kiþilik)

MALZEMELER
1 Su Bardaðý Amerikan Pirinci
3 Çorba Kaþýðý Soya Yaðý
350 gr Salam
200 gr Sosis
1 Soðan
1 Diþ Sarýmsak
1 Salçalýk Kýrmýzý Biber
200 gr Domates
2 Su Bardaðý Tavuk Suyu
12 Siyah Zeytin
1 Çay Kaþýðý Tuz
1 Çay Kaþýðý Taze Çekilmiþ
Karabiber


HAZIRLANIÞI
Salamý ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doðrayýn. Soðan, sarýmsak ve kýrmýzý biberi ince ince doðrayýn.
Soya yaðýný güveçte kýzdýrýp salam ve sosisi kavurun. Soðan ve sarýmsaðý ekleyip pempeleþinceye kadar 2-3 dakika piþirin. Kýrmýzý biberi ilave edip kavurun. Pirinci yýkayýp süzün. Salamlý karýþýma ilave edip ara sýra karýþtýrarak 3-4 dakika piþirin.
Domateslerin kabuklarýný soyup doðrayýn. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karýþtýrýn. Kaynayýnca ateþi kýsýp kapaðý kapalý olarak 15- 20 dakika piþirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çýkarýn. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeðe ilave edip iyice karýþtýrýn. Sýcak olarak servis yapýn.

Kaybedenler

  • Basrol
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: +0/-0
    • Email
Ynt: Yemek Tarifleri(Et Yemekleri)
« Reply #3 on: September 15, 2009, 07:24:53 pm »
Ançuez Soslu Hindi (4 Kiþilik)

MALZEMELER
1 havuç
1 sap kereviz
1 soðan
1 çorba kaþýðý elma sirkesi
500 gr taze hindi göðüs eti
1 yumurta
3 ançüez filetosu
3-4 dal maydanoz
Zeytinyaðý, tuz, karabiber


HAZIRLANIÞI
Tencerede bol miktarda su kaynatýn, doðranmýþ havuç, kereviz, soðan ve sirkeyi ekleyin. Bir kaç dakika daha kaynatýp hindiyi ilave edin. Kýsýk ateþte 45 dakika kadar piþirin.
Soðuyunca suyunu süzüp çorba için ayýrýn. Katý piþmiþ yumurtayý doðrayýn. Önceden 1-2 dakika suda bekletilmiþ ançüez, yumurta, maydanoz, sirke, tuz, karabiber ve zeytinyaðýný blendardan geçirerek krema haline getirin. Hindiyi dilimleyin ve sos ekleyerek servis yapýn.

Kaybedenler

  • Basrol
  • ***
  • Posts: 175
  • Karma: +0/-0
    • Email
Ynt: Yemek Tarifleri(Et Yemekleri)
« Reply #4 on: September 15, 2009, 07:25:16 pm »
Arap Tavasý

MALZEMELER
2 yemek kaþýðý margarin
250 gr. kýyma
6 adet domates
2 adet kuru soðan
1 adet yeþil biber
15 diþ sarmýsak

HAZIRLANIÞI
Kýymayý ve margarini tencereye koyup karýþtýrýn. Kýyma suyunu çekince zar þeklinde doðranmýþ soðanlarý ilave edin. Tuz, karabiber atýp kýymayý kavurun. Kavrulan kýymayý fýrýna dayanaklý bir cam kaba alýn. Üzerine küp þeklinde doðranmýþ domatesleri ilave edin. Yeþil biberleri de halka þeklinde doðrayýn. Sarmýsaklarý ilave edin, hepsini elinizle karýþtýrýp, yayýn. 175 derecelik fýrýnda 25 dakika susuz piþirin.

Alýntý