MALZEMELER
1 yemek kaþýðý un
1 kaþýk margarin
1 su bardaðý yoðurt
1 çay bardaðý pirinç
1 yumurta
1 kaþýk kuru nane
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIÞI
1,5 litre kadar kaynamýþ olan suya yýkanmýþ, ayýklanmýþ pirinçler atýlýr ve piþinceye kadar kaynatýlýr. Diðer taraftan yumurta sarýsý, yoðurt, un bir kasede iyice çýrpýlýr. Çorbanýn suyundan yavaþ yavaþ alýnýp bu karýþýma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karýþým ýlýnmýþ olan çorbaya ilave edilir ev 1-2 taþým kaynatýlýr. Üzerine kuru nane veya haFif biberli yað kýzdýrýlarak gezdirilir.
bu yemekte mercimek çorbasý gibidir, çoðu kimseler için ikinci tercih olur...