Author Topic: Çerkez Çorbasý  (Read 3564 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ornek

  • Oyuncu
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • Email
Çerkez Çorbasý
« on: May 19, 2009, 03:39:54 pm »
MALZEMELER
500 gr. kuþbaþý kuzu ya da koyun eti
3 adet taze mýsýr
Yarým kg. taze yeþil fasulye
2 adet kuru soðan
4 yemek kaþýðý margarin
2 adet küçük kýrmýzý acý biber
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIÞI
Kuþbaþý etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ýsýdaki ateþte haþlanmaya býrakalým.
Haþlanan etlerin üzerine tanelenmiþ taze mýsýr ve en fazla 2-3 santim boyunda býçakla doðranmýþ taze yeþil fasulyeleri ekleyelim.
Çorbamýzýn kývamýnda olmasý için 1,5 su bardaðý sýcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da katarak piþmeye býrakalým.
Bu arada bir tavaya yað koyalým. Yað erir erimez yarým ay þeklinde ama çok ince kýyýlmýþ soðanlarý ekleyerek rengi hafif kahverengileþinceye kadar kavuralým. Üzerine kýrmýzý toz biber ekleyip, soðanlý sosumuzun altýný kapatalým.
Mýsýrlar ve yeþil fasulyeler iyice yumuþayýp yenebilecek kývama geldiðinde çorba piþmiþ demektir. Piþen çorbanýn üzerine yukarýda hazýrladýðýmýz soðanlý sosu gezdirelim ve servise sunalým.