MALZEMELER
4 kiþilik
1300 gr balkabaðý
1 su bardaðý su
1 adet soðan
4 su bardaðý süt
4 yemek kaþýðý krema
2-3 diþ karanfil
kreton ekmek
1/2 demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz
HAZIRLANIÞI
Balkabaðýný soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuþ soðanlarý ekleyin. Kabaklar yumuþayana kadar en az 35 dakika kaynatýn. Ateþten alýn, soðan ve karanfilleri çýkarýn. Kalan çorbayý mikserden geçirin. Sýcak olarak tabaklara paylaþtýrýn. Her tabaða bir kaþýk krema , bir tutam ince doðranmýþ dereotu ve kreton ekmekleri serpin.