Author Topic: Ayva Dolmasý (6 Kiþilik)  (Read 3797 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ornek

  • Oyuncu
  • **
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
    • Email
Ayva Dolmasý (6 Kiþilik)
« on: May 19, 2009, 03:35:23 pm »
MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuþbaþý
2 Soðan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaþýðý Kuþüzümü
1 Tatlý Kaþýðý Köri
2 Çorba Kaþýðý Un
1 Çorba Kaþýðý Tozþeker
1.5 Tatlý Kaþýðý Zeytinyaðý
1 Limon
Tuz


HAZIRLANIÞI
Ayvalarý soyup ikiye bölün ve çekirdekli kýsýmlarýný çýkarýn. Kararmamalarý için limon suyu ile ovun.
Soðanlarý küçük küpler halinde doðrayýp zeytinyaðýnda pembeleþtirin. Eti ekleyip tahta kaþýkla karýþtýrýn. Suyunu salýp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doðrayýp ilave edin. Kuþüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha piþirip ateþten alýn.
Ayvalarýn çekirdek yataklarýna, hazýrladýðýnýz etli karýþýmdan ikiþer kaþýk doldurun ve bir tencereye yerleþtirin.
Un, tozþeker, zeytinyaðý ve tuzu küçük bir kasede karýþtýrýp sos halini alýncaya kadar azar azar su ekleyerek çýrpýn. Ayvalarýn üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapaðýný kapatýp orta ateþte kaynamaya býrakýn. Arasýra yemeðin suyundan kaþýk kaþýk ayvalarýn Üzerine gezdirerek yarýmsaat kadar kýsýk ateþte piþirin. Sýcak olarak servis yapýn.
Dikkat! Etlerin kurumamasý için gerekirse kaynar su ekleyin.