LAGOS ÞÝÞMALZEME:
Lagos balýðý 1 adet
Soðan 1 adet
Defne yapraðý 5-6 adet
Zeytinyaðý 1 çorba kaþýðý
Sert domates 5-6 adet
Limon suyu 1 çorba kaþýðý
Sivri biber 5-6 adet
Tuz Yeteri kadarBiber Yeteri kadarYAPILIÞI:Lagos balýðýný yýkayýp temizleyin. Derisini alýp filetosunu çýkarýp, kuþ baþýndan büyük parçalara kesin (Baþýný çorba yapmak için saklayýn). Balýklarý tuzlayýp biberleyin. Balýklarýn üzerine zeytinyaðýný, limon suyunu, sýkabildiðiniz kadar soðan suyunu 5-6 defne yapraðý koyup hepsini iyice karýþtýrýn. Bu durumda 3-4 saat bekletin. Sonra yaðlanmýþ þiþlere balýk, aralarýna yeþil biber, domates, soðan dilimleri koyarak dizin. Kömür ateþinde, 10-15 dakika çevirerek piþirin. Üzerine zeytinyaðý limon karýþýmý döküp servis yapýn.