Malzemeler6 Kiþilik
-3 bardak Ýnce bulgur (Düðürcük
-1/2 bardak Domates kurusu
-1 yemek kaþýðý Biber salçasý
-1 Tatlý kaþýðý feslikan kurusu
-Yarým demet Maydanoz
-2 Bardak döðülmüþ Ceviz veya Susam
-1 adet kuru soðan(ince doðrayýn)
-Yeteri Kadar tuz
-Yeteri Kadar Toz biber
Ek malzemeler Ýstege Göre
-1 Bardak Nar ekþisi, Veya 1 Limon
-5 Adet Kuru soðan
-1 Tutam Biber Kurusu(Dövülmemiþ
-1 Adet Küçük Boy Lahana
-1 Adet Marul
- Yeteri miktar turþu
TarifÝnce bulguru Çukur bir kaba koyun,
Domates kurusunu Bir bardak kaynar suyla ýslatýn
5 dakika dinlendikten sonra Bulgurun üzerine dökün.
Bütün iç malzemeleri ekleyin,Bulgur Özleþinceye kadar
KarýþtýrýpYoðurun.
Yoðurmasý biterken Maydanozu Ýnce doðrayýp Ýçine atýn.
Eðer kuruluk hissederseniz Biraz sýcak su daha katabilirsiniz.
Özleþtiðine kanaat getirince Yaz mevsimi ise Buz gibi Suyla<BR>
Kýþ mevsimi ise normal suyla Çorba þekline gelinceye kadar sulandýrýn.
Dýþ Malzemeleri Bulunan Alternatifleri Yazdým,
Mevsimine göre Bulunandan
(Mesela Domates Kurusu Kýþýn Lezzet verir
Sizler Açýk domates Çýktýysa Kurusu yerine) Kullanabilirsiniz.