An:Arkadaslar Ferhat sagolsun bize bir topic altinda bir yemek tarifi vermis hemde guzel ve ayrintili emek harcayarak bu bambaska bir tarif oldugu icin bunu ayirmayi uygun gordum , ilk paragraftakiler bu topice hitap ediyor
http://www.hababam.biz/forum/index.php?topic=1074.0 sonrasi bildigimiz tarif hehe
Caným çekmediyse top olayým... pardon; TOK* olayým. Ellerine saðlýk ANARCHY. benim için hazýrlamýþsýn gibi hoþuma gitti. Annen de bana tatlý tarifi vermiþti bana. O da çok güzel...
Burada onu da anlatayým istersen... yapýmý çok basit ve tatlý sevenler için oldukça güzel bir tatlý. Birkaç adýmda anlatalým.
1. Etimek diye biþey var. gidin bakkaldan 2-3 tane falan alýn. puding ve krem þanti de alýn. puding tercihen kakaolu. pudingin ve krem þanti nin hazýrlanýþý için süt gerekiyorsa onu da alýn. ( süpermarketlerde daha ekonomik diyorsanýz yine de ben en yakýnda hangisi varsa oradan almanýzý tavsiye ederim. çünkü fiyat farký onca yürümeyi gerektirmez. ) ( Hem bakkala gitmeniz küçük iþletmecinin iþine yarar. )
2. Etimekleri borcama ya da uygun bir tepsiye tek kat bir þekilde dizin. ( Bu dizme iþlemini 3. adýmý uygularken yaparsanýz zaman kazanabilirsiniz. Ya da bu 2 yi en baþtan yapýp, 3. adýmý uygularken 4. ve 5. adýmý da bir yandan yapmaya çalýþabilirsiniz. Ya da 5. adýmý en baþtan yaparsanýz krem þantiniz soðumuþ olur. bunu iyice bi düþünün en iyisi... )
3. Sonra þeker ve sudan oluþan bir þerbet hazýrlayýn. Bu þerbet 1.5 bardak þeker ve 4 bardak kadar sudan oluþuyor... ANARCHY nin sevgili annesi þekerleri suyu koymadan önce tencereye atýyor ve su ilavesi yapmadan karamelleþene kadar karýþtýrýyor. Sýcakta þeker önce akýþkanlýðý düþük yani oldukça viskoz bir sývýya dönüþüyor. Sonra karamelleþme denilen bir kahverengileþme reaksiyonuna uðruyor. Bu reaksiyonu fazla abartmamak saðlýk açýsýndan da iyi... Bu aþamada suyu katarken dikkat edin. Ani bir buhar çýkýþý gözlenecektir. Ve karýþtýrýrdýðýnýz þeker birden katýlaþacaktýr. Bu þeker suda çözünene kadar karýþtýrýn. ( 4 bardak suyun az geleceðini sanmýyorum ama çözünmezse yarým bardak kadar daha su ilave edin. )
4. puding hazýrlayýn. Pudingin kakaolu olmasýný tavsiye ederim. muzlu falan da kötü deðil hani. Zevk meselesi. pudingin hazýrlanýþý puding paketlerinin üzerinde tarif ediliyor.
5. pudingi de yaptýktan sonra krem þantiyi yapýn. Toz halindeyse þeker içinde oluyor genelde. isteðe göre þeker ilave edilebilir. kutu içinde hazýr satýlanlara sadece þeker ilavesi yapýlabilir. Bu krem þantiyi önceden yapýp buzdolabýna koyarsanýz daha iyi olabilir.
6. kaba dizdiðiniz etimeklerin üzerine hazýrladýðýnýz þerbeti sýcak þekilde gezdirerek daðýtýn. Þerbetiniz soðuduysa bi daha ýsýtabilirsiniz. Ama en baþtan yapmak en iyisi... Sonra üzerine pudingi ekleyin. pudingi yayýn ve düzleþtirin. Ve bu tatlýyý buzdolabýnda soðutun.
7. soðuttuðunuz tatlýnýn üzerine veya yanýna krem þanti alýp servis yapýn.
8. Afiyet olsun.
Anarchy annene bi oku tarifi, eksik biþey varsa düzelt. Yok eðer annen telif hakkýndan dolayý biþey derse silersin.